Wij tegen jullie

Fredrik Backman

In het Zweedse stadje Björnstad krijgen de bewoners in korte tijd veel te verduren. Veel spelers van het ijshockeyteam, de trots van de stad, stappen over naar het team van hun grootste concurrent, de naburige stad Hed. In Björnstad moet een vrijwel volledig nieuw team geformeerd worden. Het duurt niet lang voordat de nieuwe selectie in de startblokken staat, maar een hecht team maken van de spelers is een flinke uitdaging voor de nieuwe coach.
In aanloop naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen groeit de rivaliteit tussen Björnstad en Hed uit tot een heftige strijd die de gemeenschap verscheurt, en worden de inwoners van beide steden gedwongen om te kiezen wat ze echt belangrijk vinden.

Wij tegen jullie is het indringende vervolg op Björnstad, waarin Fredrik Backman laat zien hoe loyaliteit en vriendschap mensen door de moeilijkste tijden heen kunnen slepen. De twee delen kunnen los van elkaar worden gelezen.

Quotes:
‘Ik voelde volledig mee met de inwoners van Björnstad en ik was zwaar aangedaan door de gebeurtenissen in dit boek.’ Jojo Moyes

'Er verschijnen nogal wat sportboeken en boeken over sport, maar dit boek laat je voelen wat het inhoudt om je identiteit in en door een sportclub te winnen en te verliezen. Wij tegen jullie gaat over de vraag wie die ‘wij’ eigenlijk zijn. Rasverteller, die Backman.' De Limburger