Yvonne Jagtenberg

Yvonne Jagtenberg (Tilburg 1967) studeerde na het afronden van haar PABO-studie aan ARTEZ in Arnhem. Daarna begon zij eerst als autonoom kunstenaar, maar al snel koos zij de weg van de toegepaste kunsten. Na een paar jaar kinderboeken geïllustreerd te hebben voor diverse auteurs en uitgevers schreef zij haar eerste prentenboek: Een bijzondere dag (2001). In 2002 ontving ze het Charlotte Köhler stipendium, uitgereikt door de Vereniging van Letterkundigen te Amsterdam.
In 2006 ontving ze voor Balotje en het paard een Vlag en Wimpel. Hondje, de enige echte werd in 2016 bekroond met een Zilveren Penseel en in 2019 kreeg ze het Gouden Penseel voor Mijn wonderlijke oom. Yvonne Jagtenberg schreef samen met Arno Kranenborg ook scenario’s, o.a. voor de speelfilm My Love My Life en de documentaire over Alex Roeka (Uur van de wolf / gepland voor 2021). Ze ontwierp een kindermeubellijn onder de naam Colourful life.
Haar boeken worden o.a. uitgegeven in de VS, Engeland, Frankrijk, Australië, België, Japan, India, Korea, China en Denemarken.