René Snoek

René Snoek (1961) debuteerde in 2003 met de roman Zo vergaat een meisje. Het boek werd genomineerd voor zowel de Debutantenprijs als de Geertjan Lubberhuizenprijs. In 2008 verscheen zijn tweede roman Poste Restante. In 2009 gevolgd door het fotoboek Paradijsvlegels (samen met fotograaf Ray Nicovs).
Daarnaast schreef hij de afgelopen jaren een groot aantal columns en verhalen op het gebied van reizen, wandelen, tuinieren en natuur, die onder andere verschenen in de tijdschriften Op Pad, Groei & Bloei, Seasons en Buitenleven.
René Snoek is bovendien freelance redacteur en tekstschrijver en geeft workshops en cursussen creatief schrijven aan volwassenen, op basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

‘Snoek heeft met zijn vakmanschap en uithoudingsvermogen en met zijn fijne, sierlijke pen een ode aan het leven zelf geschreven.’ (Juryrapport Geertjan Lubberhuizenprijs 2003)

‘Meer dan een traditioneel verhaal is Zo vergaat een meisje – de titel is ontleend aan Nescio – een meesterlijk gestileerd buiten de tijd geplaatst monument voor de tijd.’ (Juryrapport Debutantenprijs 2003

Website: www.renesnoek.com