Vrouwvolk

Fameuze recepten voor fantastische vrouwen

Klaudia Iga Pérès & Marianne Pfeffer Gjengedal

We zijn geneigd te vergeten dat beroemde vrouwen ook gewoon geleefd hebben; ze ontbeten, dronken koffie en aten hun avondeten. Ook deze vrouwen haalden genoegen uit hun favoriete gerechten, hielden van chocolade of genoten van goede wijn. Sommigen van hen bereidden hun eigen maaltijden, terwijl voor anderen werd gekookt.
Vrouwvolk is een kookboek over iconische vrouwen die intrigerende levens hebben geleid en de wereld op hun eigen manier hebben veranderd. Auteurs Marianne Pfeffer Gjengedal en Klaudia Iga Pérès zijn gefascineerd door sterke vrouwen en en zijn grote liefhebbers van eten. Zij kropen in de huid van dames als Anna Pavlova, Frida Kahlo, Julia Child, Astrid Lindgren en Björk, en lieten zich verkleed als hen fotograferen. Aan de hand van bijzondere recepten en fotografie leert de lezer de ambitie en wilskracht kennen van deze legendarische vrouwen.
Dit prachtige kookboek biedt inzicht in de levens van al deze vrouwen; de lastige keuzes waar zij voor stonden, het onvermijdelijke noodlot en niet in de laatste plaats tal van verleidelijke recepten uit hun tijd.