Seasons’ moestuin

Zaaien, oogsten, koken

Jessica Koomen

In deze tijd zien we meer dan ooit dat mensen zelf een eigen moestuin willen aanleggen en willen koken van eigen oogst. Met Seasons’ moestuin laat Jessica Koomen zien hoe iedereen op een eenvoudige manier kan beginnen met een ecologische moestuin en hoe je met de oogst heerlijke gerechten kan maken. Naast praktische tips voor beginnende moestuiniers geeft Jessica leuke DIY-oplossingen voor een efficiënte, biodiverse en ecologische moestuinlifestyle, zoals het maken van een composthoop of hoe je met diverse conserveertechnieken eten kunt bewaren.

De meer dan honderd recepten in dit moestuinboek (ingedeeld op fruit-, kruiden- en groentesoorten) zijn vrij van geraffineerde ingrediënten, grotendeels glutenvrij en plantaardig. Maak bijvoorbeeld de romige ontbijtpudding van bietjes uit eigen tuin of een winterposteleincurry in het voorjaar of zomers druivensorbetijs met munt. De gerechten zijn eenvoudig te maken, maar wel verrassend en gezond.