De kunst van simpel koken

Meer dan 250 seizoensrecepten

Alice Waters

Alice Waters is een internationaal icoon en een van de invloedrijkste chefs van Amerika. Met haar revolutionaire filosofie, die zij sinds de jaren 60 van de vorige eeuw verkondigt en waarbij het gebruik van verse, lokale en seizoensproducten centraal staat – zette Waters een beweging in gang die vandaag de dag nog altijd vele internationale chef-koks inspireert. Ze is een voorloper die anderen bewustwording meegeeft waarbij ze begint aan de basis: kinderen. Ze heeft een schoolprogramma opgezet dat in Amerika veel navolging heeft gekregen. Onder andere Michelle Obama is een groot fan van haar.

In De kunst van simpel koken neemt Waters je bij de hand en leert je alles over koken. De meer dan 250 recepten zijn eenvoudig doch subtiel en rustiek. Van de lekkerste salades tot taarten en ovengerechten. Alles draait om smaak en om het gebruik van goede producten; koop lokaal, gebruik de beste seizoensproducten en verbouw zelf groenten en fruit. Kook simpel, kook samen, eet samen en onthoud: eten is bijzonder.

Eindelijk een Nederlandse vertaling van haar recepten en visie.

‘Alice is the queen of simple, healthy, tasty food. Buy this book!’ – Jamie Oliver