Games4girls

Marion Bloem

“Misschien was ik, zoals men vaak zei, inderdaad de aanstichtster van de meisjesbende die het dorp H. van ’75 tot ’88 terroriseerde. Dankzij mijn vader. Ondanks mijn vader. Ter ere van mijn vader.”

Ikzelf wilde slechts één ding, en dat was leiding geven, heldin zijn voor mijn vriendinnen, alle normen en waarden van anderen trotseren, en heersen over de wereld die ikzelf verzon.”

Een naam kan niet zwaar genoeg zijn. Het is de naam waaruit je je wilskracht put. Zonder de x had ik misschien al eerder opgegeven.”

Zohra van Dam, die zichzelf Xohra noemt, heeft een vader die aan een ernstige ziekte lijdt. Zij vlucht in de vriendschap, en verleidt haar vriendinnen Nouchka en Sonja tot allerlei, soms destructieve avonturen. Hun leven moet één groot spel zijn met als doel: beroemd worden. Op een dag, als ze beseft wat ze aanricht, laat Zohra haar vriendinnen plotseling in de steek. Tien jaar later verschijnt ze met Xohra.nl en een game4girls op internet om zo alsnog de belofte elkaar eeuwig trouw te blijven na te komen.

Bezoek Xohra’s website:
www.xohra.nl.
En ook:
www.games4girls.nl
www.marionbloem.nl

Over Ver van familie van Marion Bloem schreef de pers:

Ver van familie is [?] misschien wel de beste roman die Marion Bloem heeft geschreven.” – Johan Diepstraten in De Stem

Ver van familie is een roman met verscholen passies, met geheimzinnige stille krachten en tegelijkertijd eigentijds met de benen op de grond.” – André Matthijsse in Haagsche Courant

Tragische toetsen ontbreken niet in deze familiegeschiedenis, waarin een aanstekelijk optimisme echter de boventoon voert. Ver van familie is een verrukkelijke roman.” – Joris Gerits in De Standaard der Letteren