Moris Farhi

Moris Farhi is geboren in Turkije in 1935. Hij studeerde Geesteswetenschappen aan de universiteit van Istanbul. In de jaren ’60 verliet hij zijn vaderland om zijn familie, de dictatoriale regering en het opkomende antisemitisme te ontvluchten. In 1964 ontving hij het Britse staatsburgerschap. Hij is getrouwd, heeft een stiefdochter en woont hedendaags in Londen.
Farhi schreef romans, films en televisiescripts, en ontving in 2001 een MBE voor zijn bijdragen aan literatuur. In 2004 verscheen zijn verhalenbundel Young Turk, die in 2005 bij De Geus als Jonge Turk verscheen en waarvoor hij in 2007 de Franse Bernard Benveniste Prize voor literatuur ontving.
Moris Farhi voert al 25 jaar campagne tegen het vervolgen en gevangennemen van schrijvers. Van 1997 tot 2000 was hij vice-voorzitter van The Writers in Prison Committee van het International PEN. Momenteel maakt hij deel uit van de Royal Society of Literature vanwege zijn literaire verdiensten en om zijn literaire kwaliteiten aan te moedigen.

Foto: Philippe Matsas / Agence Opale