Clark Accord

Clark Accord werd geboren op 6 maart 1961 te Paramaribo, Suriname. Op zijn 17e vertrok hij naar Nederland, waar hij achtereenvolgens opgeleid werd tot verpleegkundige en visagist. In 1999 verscheen Accords debuutroman De koningin van Paramaribo, dat al dertigig drukken beleeft en is uitgegeven in Duitsland, Spanje, Latijns-Amerika en Finland. In januari 2005 verscheen zijn tweede roman, Tussen Apoera en Oreala. In februari 2007 verscheen Bingo!.
Naast boeken schreef Accord columns en artikelen voor tijdschriften en kranten, waaronder Man, Elle, Marie-Claire, Jackie, Linda., Elsevier, DIF, Strand en Het Parool. Hij was een veelgevraagde gast op verschillende literaire podia, en trad de afgelopen jaren o.a. op tijdens het Crossing Border Festival, Literaire Salon (Uitmarkt Amsterdam), Winternachten, Festival Mundial, het Lezersfeest en Breathing Bijlmermeer.
Voor zijn werk werd hij in 2011 onderscheiden met het Ereteken van Verdienste van de stad Amsterdam en met de Ere-Orde van de Gele Ster van Suriname.
Op 11 mei 2011 is Clark Accord op vijftigjarige leeftijd overleden.

© Foto: © Koos Breukel

Foto: Koos Breukel