SPQR

Een geschiedenis van het Romeinse rijk

Mary Beard

Het oude Rome is belangrijk. De geschiedenis van het rijk, van zijn veroveringen, wreedheid en uitspattingen, is voor ons nog altijd een ijkpunt. Zijn mythen, verhalen, disputen en problemen houden ons nog altijd bezig.
SPQR biedt een frisse kijk op de Romeinse geschiedenis door een van ’s werelds belangrijkste classici. Mary Beard onderzoekt niet alleen hoe Rome van een onbelangrijk dorp in Midden-Italië uitgroeide tot een wereldmacht die heerste over een gebied van Spanje tot in Syrië, maar ook hoe de Romeinen zichzelf en hun wereld zagen, en waarom dat van belang is tot in onze eeuw.
Deze gezaghebbende geschiedenis omspant duizend jaar, en werpt een nieuw licht op veel aspecten van de Romeinse beschaving, van de slavernij en de religie tot het stromend water. Het is het definitieve boek over het oude Rome, verrassend en goedgeschreven.

Quotes:
'De auteur verhaalt en analyseert, komt met pakkende voorbeelden en schuwt de humor niet. […] Beard durft af te wijken van de gebaande paden.’ Trouw – Paul van der Steen ‘Een dikke pil, gelukkig maar, want het is in alle opzichten de moeite waard.’ Athenaeum.nl - Roel Salemink ‘Beard gaat haar eigen, hoogst originele weg en weet in een heldere stijl feiten en fictie te scheiden.’ Historisch Nieuwsblad – Fik Meijer ‘S.P.Q.R. van Mary Beard is een voortreffelijk boek.’ Nederlands Dagblad – Rien van den Berg