Een krat vol recepten

4 seizoenen, meer dan 40 groenten, meer dan 400 recepten

Eefje Brugman

Eefje Brugman begon in 2010 maaltijdbox De Krat met de gedachte dat er in Nederland zoveel mooie, lokale en duurzame kwaliteitsproducten gekweekt, geteeld en gemaakt worden, maar dat deze voor de gemiddelde Nederlander vaak moeilijk te krijgen zijn. Krateigenaar Eefje begon op kleine schaal houten kratjes met mooie en soms ook bijzondere seizoensgroenten bij mensen thuis te bezorgen – zó van de boer op de keukentafel, waarmee ze ook lokale boeren en tuinders steunde. Ze combineerde die groenten met een mooi stuk scharrelvlees, lekker brood, regelmatig met vis, of een andere lokale verrassing. En in elke krat kwamen ook receptenboekjes, voor wie niet direct weet wat te beginnen met die schorseneren, pompoen of groene kool.
Voor dit boek selecteerde Eefje per seizoen en per groente de allerbeste recepten: verrassende, originele maar ook gewoon snelle en praktische recepten. Voor drukke weekdagen, en voor als je wat meer tijd hebt in het weekend. Eindelijk hoeven we nooit meer te denken: wat moet ik nu weer met die pastinaak of broccoli? Een boek vol evergreens.